Museum consultancy

Nederlands Watermuseum

Inleiding:

Het Nederlands watermuseum in Arnhem, Nederland, is het nationale museum dat zich richt op informatie over alle aspecten van (zoet) water, zoals waterbeheer, drinkwater en waterzuivering. Het museum is in 2004 geopend en functioneert sindsdien zonder basissteun van de overheid.

Hoewel het museum nog steeds populair is, heeft het een upgrade nodig. Het museum vertrouwde museumadviesbureau TDAC de realisatie van een nieuw bidbook toe.

De aanpak:

We begonnen het proces met het bestuderen van de bestaande inhoud van het museum en de bestaande financiële modellen. Beladen met deze informatie hielden we een eendaagse workshop om de missie en doelen voor het vernieuwde museum te definiëren. Samen met het creatieve en managementteam van het museum ontwikkelden we een eerste visie op hoe het vernieuwde museum eruit zou kunnen zien. Deze visie vormde de basis voor een haalbaarheidsstudie. Een creatieve consultant creëerde een nieuwe visie voor het museum. TDAC begeleidde dit creatieve plan om een financieel haalbare visie te garanderen. Op basis van deze visie en in samenwerking met potentiële tentoonstellingsbouwers maakten we een CAPEX-schatting.

TDAC stelde vervolgens het 35 bladzijden tellende bidbook samen, dat nu onderweg is naar potentiële investeerders, sponsors en andere belanghebbenden.

Voor meer informatie over onze museum consultancy diensten voor musea klik hier.