Bommel Wereld theme park development

Inleiding:

Bommelwereld is een nieuw cultureel indoor themapark in Nederland. Een van de consultants van TDAC the park is betrokken als vertegenwoordiger van de klant. In deze rol adviseert hij de ontwikkelaar zodat deze de juiste beslissingen kan nemen tijdens de ontwikkeling.

Background

Marveld recreatie ligt in het oosten van Nederland en is een groot resort met een hotel, luxe huisjes en campings. De eigenaar wilde, ondanks de populariteit van het vakantie park onder Nederlanders, het resort identificeren met een echt Nederlands icoon. Het idee om een attractie te creƫren rond een van de bekendste stripverhalen van Nederland, "Meneer Bommel en Tom Poes" was geboren.

Cultureel erfgoed

Maarten Toonder created 177 stories about their adventures. They ran daily in newspapers for half a century, are part of the Netherlands’ cultural heritage. Generations grew up with Meneer Bommel and Tom Poes.

De plannen omvatten een gebouw van ongeveer 9000 vierkante meter waarin gasten de wereld van Maarten Toonder kunnen verkennen. Het middelpunt wordt het kasteel van Meneer Bommel. De wereld van Meneer Bommel en Tom Poes wordt het centrale thema voor alle attracties. Het overdekte themapark krijgt de magische sfeer van Rommeldam, de Zwarte Bergen en het Donkere Bomenbos. Marveld recreatie heeft TDAC als themapark consultants gevraagd hen te begeleiden als opdrachtgever

Op dit moment is het Bommelwereld theme park in aanbouw. De aannemers hebben het gebouw bijna af en het werk binnen zal binnenkort beginnen.

Kijk voor meer informatie over onze diensten voor themapark ontwikkeling hier.