Floriade

Inleiding:

Om de 10 jaar wordt in Nederland de Floriade georganiseerd. Deze door het "Bureau International des Expositions" erkende wereldtentoonstelling vindt in 2022 plaats in Almere.

TDAC had de eer om een jaar voor de opening een evaluatiesessie te organiseren. Ons werd gevraagd de masterplanning en de paviljoeninzendingen te beoordelen en een advies op te stellen over hoe de bestaande plannen kunnen worden verbeterd om de Floriade in 2022 tot een succes te maken.

De aanpak:

Samen met het management van Floriade 2022 selecteerden we een evenwichtige groep externe deskundigen, die we uitnodigden voor een tweedaagse review sessie. Tijdens deze evaluatie presenteerde het management van de Floriade 2022 zijn plannen en idee├źn aan deze groep deskundigen, gemodereerd en gestructureerd door TDAC. Deze plannen omvatten masterplanning, paviljoenontwerpen, evenementen, marketing en hospitality. Tijdens de beoordelingen gaven de deskundigen suggesties voor verbeteringen en bespraken als groep de beste oplossingen.

De resultaten van de tweedaagse evaluatiesessie werden gedocumenteerd in een verslag met duidelijke aanbevelingen over hoe de bestaande plannen konden worden verbeterd.