Theme park development Turkey

Themapark Ontwikkeling in Turkije

Inleiding:

De Turkse vastgoedontwikkelaar ISKA (als onderdeel van de Kaylon groep) bezit een groot stuk land in de buurt van het nieuwe vliegveld van Istanbul. Op deze grond wilden ze een groot nieuw (outlet) winkelcentrum ontwikkelen, met een aangrenzend themapark. De eerste visie voor het themapark en winkelcentrum werd ontwikkeld door ISKA. Zij vroegen een ontwerper voor het themapark en een architect voor het ontwerp van een groot winkelcentrum naast het themapark. De ontwikkelaars benaderden TDAC, als themaparkadviseurs, om de plannen voor deze nieuwe themaparkontwikkeling in Turkije te evalueren.

De aanpak:

Na analyse van de plannen stelde TDAC een rapport op met feedback. Deze feedback leidde tot de vorming van een duidelijke visie voor de ontwikkeling. Het idee van een themapark naast het winkelcentrum verdween. Deze nu ontwikkelde visie richtte zich op de gastervaring en omvatte een meer geïntegreerde aanpak tussen vrijetijdsbesteding en winkelen. De visie vormde de basis voor een internationale aanbesteding waarop verschillende grote internationale architectenbureaus hebben gereageerd.

TDAC vroeg zich echter nog steeds af of deze locatie dicht bij de drukke luchthaven van Istanbul wel de juiste locatie was voor een recreatief project. Mede op basis van onze informatie besloot de investeerder uiteindelijk om op deze locatie een ontwikkeling te realiseren puur gebaseerd op de ontwikkeling van grote winkels .

Kijk voor meer informatie over TDAC-diensten voor vastgoed investeerders hier.