Puy du Fou Meppel feasibility study

Second Option Markt study voor Puy du Fou Meppel

De provincie Drenthe wil graag een groot themapark naar de regio halen en benaderde het Franse verhaal vertellende showpark Puy du Fou. Puy du Fou voerde een onderzoek uit en selecteerde de stad Meppel als voorkeurslocatie. Meppel vroeg TDAC om een als second opinion de marktsituatie te onderzoeken.

Op basis van eerder werk voor de stad Meppel was TDAC goed op de hoogte van de specifieke situatie op deze locatie. Deze kennis vormde de basis voor verder database onderzoek naar de bestaande toeristische markt en bevolking in de regio. 

Van Puy du Fou kreeg TDAC waardevolle gegevens over de prestaties van bestaande parken in Frankrijk en Spanje. Door de gegevens van de twee bronnen te analyseren, kreeg TDAC een goed beeld van het potentieel voor een Puy du Fou-park op die locatie. Op basis van de historische gegevens vormde het TDAC-team samen met Kleve Consultancy een beeld van de potentiële markt op de verwachte openingsdag voor Puy du Fou in Meppel.

De second opinion marktstudie werd in een uitgebreid digitaal rapport opgeleverd.

Steinkaret immersive experience benchmark and advice

Steinkaret Immersive Experience

Inleiding:

De Noorse jazzmuzikant John Pål Inderberg plande een immersieve ervaringsruimte in zijn woonplaats Steinkjer in het noorden van Noorwegen. Tijdens de ontwikkelingsfase benaderde het team TDAC om hen te helpen bij het vinden van benchmarkprojecten en om aanvullend advies te krijgen van TDAC als attractie-experts.

Op 2 september 2023 ging de attractie open. Gasten stappen in grote, onderling verbonden werelden van ultra-gedetailleerde video op alle muren en vloeren, die reageren op de bewegingen en grillen van het publiek. In totaal worden er vier verschillende shows gecreëerd door Ablemagic studio in Noorwegen.

De aanpak:

Na goed geluisterd te hebben naar de eisen van de klant, benaderde TDAC zijn netwerk en organiseerde een 2-daagse tour langs verschillende multimedia ervaringen, variërend van meeslepende experiences gebaseerd op dansmuziek tot multimediale eetervaringen. Op basis van de vele inspiraties die we opdeden tijdens de tour, bespraken we met het Steinkaret team hoe hun project kon profiteren van de opgedane ervaringen van deze benchmarks, en de extra adviezen van onze meer dan 25 jaar ervaring in het ontwikkelen en exploiteren van attracties.

Project website: https://www.steinkaret.no

changing mall client into guest, consultancy by TDAC leisure consultants

Wereldhave: Van een winkelbezoek naar een gast ervaring

Inleiding:

Wereldhave bezit en exploiteert verschillende lokale winkelcentra, zgn: Full Service Centers. Deze Full Service Centers moeten bijdragen aan een plezieriger en comfortabeler dagelijks leven, een one-stop locatie voor boodschappen, winkelen, vrije tijd, ontspanning, sport, gezondheid, werk en andere dagelijkse behoeften. Kunnen deze winkelcentra iets leren van de vrijetijdswereld om de bezoekersaantallen en de verblijftijd te verhogen?

De aanpak:

Voor Wereldhave ontwikkelde TDAC een programma in zes stappen met als uiteindelijke doel de omzet positief te beïnvloeden door de verblijftijd en bezoekersaantallen van de bezoekers van het Wereldhave winkelcentrum te verhogen.

Gebaseerd op onze uitgebreide ervaring in het creëren van de perfecte gastervaring in de wereld van themaparken en attracties, varieerde het plan van praktische tips van personeelstraining en kleine aanpassingen tot aan een vernieuwd winkelcentrumontwerp. Een concreet plan om van een winkelcentrumbezoek een gastervaring te maken.

For more information about our services for malls click hier.

Bart Dohmen leisure industry veteran consultant

Bart Dohmen

Since the start of his career Bart Dohmen has been active in the high-end Themed Entertainment world and has worked on many projects in many different executive roles. As an engineer Bart entered the leisure world from the technical side but got really attracted by the multidisciplinary site of the visitor attraction world. After earning a Master Degree at NIMBAS/Bradford university, Bart joined the Executive team of BRC Imagination Arts and became responsible for the European office. In this role Bart was working on projects as as the make-over of Heineken Experience, the EU pavilion at EXPO 2015, 24hr of Le Mans vistor center, World Food Center, Freej Theme Park Dubai, Floriade World fair 2012, and many other brand-center, museum and theme park projects in Europe and the Middle East

Bart heeft verschillende prijzen gewonnen met de projecten waar hij aan heeft gewerkt. Om er een paar te noemen: THEA Award, AV Award en de Exhibitor EXPO Award.

As a Visitor Experience veteran, Bart is frequently asked to be speaker at international events, and has been on stage at MIPIM, MAPIC, ISE, AHIC Dubai, DEAL, ICSC, IAAPA, TEA and others. Already on a young age, Bart was recognized for his talent and became Chairman of the board at the international Leisure conference TILE in 2005. He got many times interviewed for the industry magazines and more recently Bart Dohmen started to write his own articles.

Coen Bertens

Coen Bertens

Coen Bertens has more than 23 years of experience at Efteling. Efteling is a leading theme park resort in the world with more than 5 million guests annually and more than 3,000 beds in their accommodations.

De eerste 10 jaar werkte Coen als controller. Tijdens deze 10 jaar heeft hij zijn post-graduate master in finance behaald. Na 10 jaar stapte hij over naar Operations. Eerst als Parkmanager, later als adjunct-directeur. De laatste 8 jaar van zijn carrière bij de Efteling was Coen lid van de Raad van Bestuur van de Efteling. De eerste 4 jaar als bestuurslid was Coen als COO verantwoordelijk voor de exploitatie van het attractiepark en alle hotel- en bungalowpark accommodaties. De laatste 4 jaar gaf hij leiding aan het themapark en was hij verantwoordelijk voor 2.300 medewerkers.

Gedurende zijn carrière heeft Coen diverse awards mogen ontvangen:

– THEA award voor darkride Symbolica

– Brass Ring award voor Polles Keuken restaurant

– Meest gastvrije bedrijf van Nederland

Coen Bertens is very proud of the fact that in the period 2014-2019 under his leadership the number of guests at Efteling increased from 4.4 million to 5.2 million per year, while waiting times at the attractions decreased by 7%. 

Coen neemt regelmatig deel aan en/of spreekt op internationale vrijetijdsevenementen over de hele wereld.

Peter van wijk consultant monkey town 24indoor

Peter van Wijk

With years of experience in the Fitness- and nutrition industry, Peter van Wijk switched careers in 2012 and started in the leisure industry, focusing on the indoor leisure sector at the Monkey Town Group with an interim job.

Na de eerste successen trad Peter op een meer permanente basis toe tot de Monkey Town Group en werd verantwoordelijk gehouden voor de uitbreiding en bedrijfsontwikkeling. In de daarop volgende jaren van 2012-2016 opende Peter succesvol meer dan 30 locaties en was verantwoordelijk voor de uitbreiding, financiering en (operationele) training van deze nieuwe locaties.

In 2017 Peter founded the company, “24Indoor” an international indoor leisure scale-up platform that invests in the indoor leisure sector and acquired the brands Monkey Town, a group with over 55 FEC’s and Streetjump, a group of more than 10 trampoline parks and offers daily recreational activities for more than 6.000.000 visitors per year.

In de loop der jaren heeft Peter een organisatie opgebouwd van meer dan 65 parken (zowel eigen parken als franchise) in 3 landen: Nederland, Zwitserland en Duitsland. De gehele organisatie telt meer dan 2000 medewerkers. In 2022 is 24Indoor nog steeds één van de snelst groeiende bedrijven in de indoor leisure sector in Europa, met een uitbreidingscapaciteit van tussen de 8 en 12 succesvolle locaties per jaar, door middel van buy and build strategie.

Peter is gespecialiseerd in de sectoren FEC's, indoor speeltuinen en trampolineparken en wordt vaak gevraagd voor advies door leveranciers in de vrijetijdsindustrie, verhuurders en (startende) ondernemers voor discussies zoals: M&A, Business development, Pricing modelling, bezoekersgedrag, afweging investering vs omzet, uitbreidingsvraagstukken en de financiering van projecten door heel Europa.

Scott Ault

City Concorde Mall, Leisure ontwikkeling

Inleiding:

City Concorde is a privately owned shopping centre in Luxembourg. The shopping centre distinguishes itself by focusing mainly on local brands and a relatively large offer of food and beverage outlets. This gives it a unique and exclusive character which makes it one of the most visited malls in Luxembourg.

In de visie van de eigenaar is City Concorde geen standaard winkelcentrum, maar een "Lifestyle Destination". Zijn doel is dat City Concorde een bestemming wordt waar mensen hun vrije tijd doorbrengen. TDAC is gevraagd om in combinatie met Pleisureworld een visie te ontwikkelen om leisure toe te voegen, de verblijfsduur te verhogen en specifieke doelgroepen aan te trekken.

De aanpak:

Na onderzoek van de Luxemburgse markt, zowel via een bezoek aan Luxemburg als via deskresearch hebben we een visie ontwikkeld met verschillende scenario's, inclusief SWOT-matrices en doelgroepbeschrijvingen. Op basis van deze informatie werd een richting gekozen. Deze visie wordt momenteel ontwikkeld onder toezicht van TDAC.

We were the Cultural advisors for the World Food Experience in Ede, The Netherlands.

World Food Experience

Inleiding:

De regio rond Ede/Wageningen met de Wageningen University is wereldwijd bekend om de levensmiddelenindustrie.

Een voormalige militaire basis, grenzend aan het intercitystation Ede/Wageningen kwam beschikbaar voor herontwikkeling. Dit terrein is de perfecte locatie voor een al langer bestaand idee: een Experience Centre over het belang van voedsel en de rol van de regio in deze industrie.

The World Food Experience chose BRC Imagination Arts as the designer for this prestigious project. TDAC acted as local cultural advisors and business advisor for the World Food Experience on behalve of BRC.

De aanpak:

TDAC adviseerde de projectontwikkelaars over processen, investeringsniveaus en begrotingstoewijzingen. De ontwikkelaars slaagden erin de benodigde budgetten te realiseren, waarna voor het project een nieuwe tenderfase werd gehouden.

BRC Imagination Arts was one of the tendering companies for this project. Based on our relationship, TDAC’s knowledge of the project and the local culture, TDAC joined the BRC team as a (cultural) advisor until finishing the Design Detail phase. After this phase the project ended for BRAC and turned towards other contractors.

For more information on TDAC services for museums, please check hier.

Nederlands Watermuseum

Inleiding:

Inleiding: Dutch Water Museum in Arnhem, The Netherlands, focuses on information about all aspects of (fresh) water, such as water management, drinking water and water treatment. The museum opened in 2004 and has been operating without basic government support ever since.

Hoewel het museum nog steeds populair is, heeft het een upgrade nodig. Het museum vertrouwde TDAC de realisatie van een bidbook toe.

De aanpak:

We began the process with a one-day workshop defining the mission and goals for the renewed museum. Together with the museum’s creative team, we developed an initial vision of what the renewed museum might look like. This vision formed the basis for a feasibility study and in collaboration with potential exhibit builders, a CAPEX estimate.

TDAC stelde vervolgens het 35 bladzijden tellende bidbook samen, dat nu onderweg is naar potentiële investeerders, sponsors en andere belanghebbenden.